sadas

O țeavă de dimeniuni mari, prin care este transportată apa de la Vadul lui Vodă spre Chișinău, a cedat, 11.01.2016 ”Ziarul Național”

O țeavă de dimeniuni mari, prin care este transportată apa de la Vadul lui Vodă spre Chișinău, a cedat, astăzi-dimineață, în jurul orei 5.00, și a format un crater enorm, care a distrus bordura și o parte dintr-un drum național, la intrarea în suburbia capitalei Cruzești.

Cazul a fost făcut public de primarul de Cruzești, Violeta Crudu, la ședința seviciilor Primăriei Chișinău.

„De la traseul principal, la intrarea în Cruzești, s-a creat un crater foarte mare, s-au rupt niște țevi, a sărit asfaltul”, a descris situația Violeta Crudu.

Incidentul a fost confirmat de directorul „Apă Canal Chișinău”, Constantin Becciev.

„Avem o situație excepțională. A cedat o țeavă de cel mai mare diametru care transportă apa de la Vadul lui Vodă spre Chișinău”, a spus Becciev, afirmând că e vorba de „o ruptură foarte mare” și că acum apa este transportată prin cea de-a doua țeavă de aceleași dimensiuni.

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a dat indicații ca situația să fie remediată cât mai rapid posibil și să se ia toate măsurile pentru a nu lăsa consumatorii fără apă la robinete.

b10b8afe6c197292cb6f5b7e57c531a0 crater1 crater2